MENÜ ☰
Çocuk ve Genç » Eğitim, Kültür-Sanat » Iğdır’da Oyuncak Kütüphanesi
Iğdır’da Oyuncak Kütüphanesi

Iğdır Emniyet Müdürlüğünce kütüphane şeklinde yaptırılan “Kanka Polis Oyuncakhanesi”nde uzman görüşüyle alınan binlerce oyuncak, çocukların hizmetine sunuluyor. Oyuncakhanedeki herhangi bir oyuncağı beğenen çocuklar, tıpkı kütüphanelerde olduğu gibi kayıt işlemlerinin ardından istediği oyuncağı bir hafta süreyle ücretsiz bir şekilde alabiliyor. Oyuncakhane sorumlusu öğretmen Nurhan Alagöz: “Öğretmenler olarak burayı bir ödül olarak öğrencilerimize sunuyoruz ve derslerinde başarılı olmaları hâlinde buraya getireceğimizi söylüyoruz.

MEHMET ÖZCAN – Iğdır Emniyet Müdürlüğünce kütüphane şeklinde yaptırılan “Kanka Polis Oyuncakhanesi”nde uzman görüşüyle alınan binlerce oyuncak, çocukların hizmetine sunuluyor.

Kent merkezindeki bir okulun zemin katında hazırlanan oyuncakhane, Iğdırlı çocukların ilgi odağı oluyor. Yaklaşık 500 metrekarelik alanda hizmet veren oyuncakhanede, uzmanların çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacağını düşünerek tavsiye ettiği bin 200 oyuncaktan oluşuyor. Tıpkı bir kütüphane gibi hizmet veren oyuncakhaneye gelen çocuklar, ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten sonuna kadar faydalanabiliyor. Randevu sistemine göre çalışan oyuncakhanede eğlencenin tadını çıkaran minikler, tıpkı kütüphanelerde olduğu gibi kayıt işlemlerinin ardından istediği oyuncağı bir hafta süreyle ücretsiz bir şekilde alabiliyor.

Oyuncakhane sorumlusu öğretmen Nurhan Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncakhanenin özellikle ilkokul seviyesindeki çocukların derslerinde fayda sağladığını söyledi. Çocukların zihinsel gelişiminde oyuncakların büyük önem taşıdığına işaret eden Alagöz, “Burada hazırlanan ortam da buna fayda sağlamak içindir. Çocuklar, burada seçilen oyuncaklarla hem eğleniyor hem de öğreniyor. Bu gerçekten çok önemli” dedi. Alagöz, burada bulunan oyuncakların çocukları fazlasıyla mutlu ettiğini vurguladı. “Çocuklarımız, istediği oyuncağı bir hafta süreyle alıp dilediği gibi eğlenebiliyor” diyen Alagöz, şunları kaydetti:
“Bu şekilde çocuklarımızın isteğini yerine getiriyoruz, ayrıca süre belirleyerek sorumluluk sahibi olmalarını sağlıyoruz. Oyuncak kütüphanesi burası. Türkiye’nin hiçbir yerinde yok böyle bir yer. Çocuklarımız buraya gelmek için can atıyor. Öğretmenler olarak burayı bir ödül olarak öğrencilerimize sunuyoruz ve derslerinde başarılı olmaları halinde buraya getireceğimizi söylüyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz derslerine daha çok özen gösteriyor.”

📆 20 Ekim 2014 Pazartesi 22:11   ·   💬 1 yorum   ·  
Folklor Akademi Dergisi

YAZARLAR

SÖYLEŞİ

ANKET

Sitemizi nasıl buldunuz?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...