Çengelköy İlkokulu, bu yılki yazar okur buluşmalarını Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bican Veysel Yıldız’ı konuk ederek başlattı.
Her öğretim yılında öğrencilerin şair ve yazarlarla buluşmasına önem veren Çengelköy İlkokulu, 2014-2015 öğretim yılının ilk edebiyat sohbetini 29 aralık 2014 Pazartesi günü düzenledi.
Okul Müdürü Aliyaşar Düzcü, programın açış konuşmasında yazar-okur buluşmalarına neden önem verdiklerini ve bunun eğitime olumlu katkılarını anlattı.
Programda konuk yazar Bican Veysel Yıldız tarafından öğrencilere yazar olmak için atmaları gereken ilk adımlar hakkında bir konferans verildi. Öğrencilerden bir grupla okulun çok amaçlı salonunda senaryo yazma oyunu oynayarak onlara yazmanın empati yeteneğini geliştirmeye katkısını da anlatan Bican Veysel Yıldız, programın sonunda öğrencilere Yağmur Hatıraları ve Anne Şiirleri Güldestesi isimli kitaplarını imzaladı.
İmza ve söyleşi programları hakkında görüşlerini aldığımız Bican Veysel Yıldız, gazetemize şu bilgileri verdi:
Kendi içinden çıkan değerleri fark etmekte, koruyup kollamakta pek doğru davranamayan toplumumuzda yazar öğretmenleri fark etmek ve fark ettirmek adına Çengelköy İlkokulu Müdürü Sayın Aliyaşar Düzcü’nün tutumu alkışlanacak örnek bir davranış. Kendilerini kutlamak lazım. Aynı şekilde projenin yürütücüsü durumundaki okul müdür yardımcısı Sayın Filiz Özcan’a ile rehber öğretmen Sibel Coşkun’a, öğretmenlerimize ve velilere de teşekkür ediyorum. Tabii ki en büyük teşekkürü, bizi dinleyerek ve eserlerimizi okuyarak projeyi anlamlı kılan öğrencilerimiz hak ediyor.
Bu proje, okuma oranının yükselmesine dair içimdeki umut ve güveni güçlendirdi. Öğretmen arkadaşlarımız, kendi meslektaşlarını ve onların eserlerini, emeklerini, birikimlerini kendi öğrencileri ile buluşturuyor. Okul idarecileri ve aile birliği yöneticileri, onca işin içerisinde okumaya dair bir etkinliğin başarılı sonuçlar alması için gayret ediyor. Öğrenciler, kendilerine hitap eden eserleri can kulağı ile dinliyor, okuyor, eleştiriyor. Daha önemlisi kendileri yazmayı deniyor. Bunlar çok önemli şeyler. Memleketin yarınına dair umut verici güzellikler.
Uygulanan projenin bir de velilerle ilgili yararlarını görmek gerekir. “Hangi kitabı çocuğuma okutabilirim?” sorusuna yanıt arayıp duran veliler de çocuklarına her satırına eğitimci gözüyle bakılmış eserleri okutmanın gönül rahatlığını yaşıyorlar. Öğrenciler de onların kimliğini ve kişiliğini oluşturan öğretmenlerin, bir de şiirde ve yazıdaki sanatçı yanlarını görmüş oluyor.
Çengelköy İlkokulu Müdürü Sayın Aliyaşar Düzcü’nün ve öğretmenlerinin yeniliğe açık ve ilerlemeye gayretli oluşundan cesaret alarak kendilerine okullarında fanzin çalışması yapmalarının yararlı olacağını ifade ettim, çok olumlu karşıladılar. Ve aynı gün yaklaşık iki saat bu projenin detayları üzerine konuştuk. Yakında Türkiye’nin ilkokul seviyesinde yayınlanan ilk fanzinine beraberce imza atmış olacağız. Bu benim için çok hoş bir anı olacak. Keyifli bir çalışma ile o okuldan yeni yazarların çıkacağının müjdesini alıyorum.